11 Mayıs 2008 Pazar

AMD Sistemlerde SP3 Sorunu





         Windows XP Service Pack 3'ü kuran bazı AMD işlemciye sahip bilgisayar kullanıcıları, bilgisayarlarını tekrar açamadılar. Sorunun kaynağı ve çözüm yolu burada! Birçok markaya ait bilgisayarların, AMD işlemciye sahip modellerinde Windows XP Service Pack 3 kurulumundan sonra bazı sorunlar çıkabiliyor. 
         Bilgisayarlarda, mavi ekran hatası verip sürekli yeniden başlamaları gibi bir sorun gözlemlenebiliyor. Service Pack 3 kurulumunun hemen ardından yeniden başlatma sırasında gözlenen hataya, farklı işlemciler için yazılmış olan ACPI sürücüleri sebep oluyor. Sorunun Kaynağı Birçok bilgisayar üreticisi, bilgisayarlarına kurdukları işletim sistemi görüntülerinde hem Intel (intelppm.sys) hem de AMD (amdk8.sys) için ayrı ayrı ACPI sürücüleri mevcut. Normal şartlar altında bu sürücülerden sadece bir tanesi, uygun olan sisteme göre çalışıyor ve bilgisayar sorunsuzca kullanılıyor. Fakat Service Pack 3 kurulumundan sonra bazı şeyler yanlış gidiyor ve intelppm.sys devreye girerek sistemin doğru şekilde çalışmasına engel oluyor.
Çözüm Yöntemi:Bu sorunu çözmeniz için iki yöntem mevcut. 
İsterseniz bilgisayarı güvenli kipte başlatabilirsiniz, isterseniz de Windows XP CD'sinden sistemi başlatıp kurtarma konsoluna girebilirsiniz.
:: Kurtarma konsolundayken: sc config intelppm start= disabled 
:: Güvenli kipte başlattığınızda, komut satırındayken: disable intelppm
komutlarını yazarak huzura erebilirsiniz. Sonuçta AMD işlemciye sahip bir sistemde intelppm.sys dosyasına ihtiyacınız olmayacak. Artık sorunsuzca WindowsXP Service Pack 3 ile çalışmaya devam edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. teşekkürler arasam bulamazdım bu bilgiyi. şansıma başka bişey ararken gördüm yazıyı aynı sorun bende de vardı. donanımsal sanıyordum. meğerse xp cingözlük yapıyomuş :P tekrar teşekkür ederim ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil

Yorum yazarken düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz.
Sorularınızı ilgili konuda ya da İletişim kısmından sorunuz.