17 Temmuz 2008 Perşembe

Internet’ten ÖİV kalkıyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, internet erişiminde uygulanan yüzde 15′lik Özel İletişim Vergisi’nin kaldırılması için Maliye Bakanlığı ile görüştüklerini yakında müjdeli haberi duyuracaklarını söyledi.

Telkoder tarafından haftasonu Sapanca’da gerçekleştirilen “Yeni Elektronik Haberleşme Yasa Tasarısı” toplantısına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım internet için müjdeli haber verdi. Maliye Bakanı ile görüştüğünü dile getiren Bakan Yıldırım, “Özel İletişim Vergisi’ni kaldırırsanız kullanım daha da artacak. Vergi kaybı söz konusu olmayacağını Maliye yetkililerine açıkladık. Kafalarına yattı. Olumlu bir adım bekliyoruz. Yakında bu konuda müjdeli haberi vereceğiz” dedi.

Toplantı’da Türk Telekom’un TTNet dışında kalan diğer internet servis sağlayıcılara sağladığı hizmetler için yüzde 2,6 ile 3,8 arasında indirim yapacağını ve diğer şirketlerin de ekonomik ADSL hizmetleri satmasının önünün de açıldığını belirten Binali Yıldırım “Rekabet Kurulu’ndan bu konuda olumsuz bir tavır gelmezse bu indirimler de devreye girecek. Umarım böyle birşey olmaz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarken düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz.
Sorularınızı ilgili konuda ya da İletişim kısmından sorunuz.