19 Kasım 2011 Cumartesi

Acronis Disk Director 11 Home 11.0.2343 Update 2 Bootable Rescue Media


Acronis Disk Director Suite 11 programı bilgisayarlarında disk düzenleme, bölümleme vb. işlemleri gerçekleştirmek isteyen arkadaşlarımız için komple bir çözüm paketidir. İçerisinde disk yönetimi için kullanabileceğiniz 4 adet araç program içerir.


1. Acronis Partition Expert : Disk Bölümleme Aracı. Bu araç sayesinde harddisk partisyonlarınızı yönetebilirsiniz. Program aslında Windows'un klasik FDisk uygulamasının gelişmiş özelliklerini bünyesinde barındırıyor. İleri düzey bilgisayar kullanıcısı arkadaşlar için FDisk uygulaması, 2’den fazla bölüm oluşturma, farklı bölüm isimlendirme, gelişmiş bölüm boyutlandırma gibi alternatif kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamada çoğu zaman yetersiz kalabilmekte. Oysa Acronis Partition Expert uygulaması tüm bu ihtiyaçları sorunsuz olarak yerine getirebilmekte. Programla birlikte harddiskinizi istediğiniz kadar parçaya bölebilir, daha önce bölümlenmiş tek bir bölümü tekrar 2 ayrı bölüme bölebilir, 2 ayrı bölümü tek bir bölümde toplayabilir, bölümlerinizi kopyalayabilir ve tüm bu bölümlere Windows tarayıcısı benzeri bir arayüzle göz atabilir, istediğiniz dosyaları çıkartarak tekrar bütünleştirebilir, bölüm etiketlerini değiştirebilir ve tüm bu işlemleri Windows açıkken yapabilirsiniz.

2. Acronis OS Selector : İşletim Sistemi Seçme Aracı. Bilgisayarında birden fazla işletim sistemi besleyen arkadaşlar için birebir bir uygulama. Boot aşamasında yüklü işletim sistemlerinden istediğinizi seçerek başlatabilirsiniz.

3. Acronis Recovery Expert : Veri Kurtarma Aracı. Kazara veya virüsler yüzünden bozulmuş, hasar görmüş disk bölümlerinizi kurtarmaya yarayan bir uygulamadır. Kısa sürede kurtarılması en zor verileri bile kurtarabilirsiniz. Yalnız sadece partition (disk bölümü) kurtarabiliyor. Direkt olarak dosya kurtarma seçeneği yok. Bu işlem için sistemimizdeki PC Inspector File Recovery programını kullanabilirsiniz. Aksi taktirde kurtardığınız partisyona göz atıp dosyayı kurtarmayı deneyebilirsiniz.

4. Acronis Disk Editor : Disk Düzenleme Aracı. Bu uygulama boot kayıtlarını geri yükleme ve onaltılık düzenleme gibi gelişmiş işlemleri gerçekleştirebileceğiniz bir uygulama.





Mesenger Windows Live Facebook Twitter MySpace E-Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarken düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz.
Sorularınızı ilgili konuda ya da İletişim kısmından sorunuz.