27 Ocak 2015 Salı

µTorrent 3.4.2 Build 38397 | Katılımsız


µTorrent dünyanın en popüler BitTorrent istemcisidir.
.:Özellikler :.
Çok Küçük
µTorrent, boyutu çok küçüktür (Facebook fotoğrafınızdan küçük!). Ultra hızlı yüklenir, bilgisayarınızda çok az yer tutar ve süper etkili çalışır.
Hızlı
Hızlı indirmeler için uzmanlarca tasarlanmıştır. Değerli sistem kaynaklarının aşırı kullanımını önler, arka planda sessizce çalışır ve işinizi, oyununuzu vb. kesmez.
Kolay
Sade ve anlaşılır – işte µTorrent. Bu amaç için tasarlanan arayüz ile torrent indirmek çok kolaydır. Ayrıca, App Studio'dan yeni içerik keşfedin.
Yeni
Yepyeni App Studio'muz çok büyük miktarda bellek kullanan yazılımlar sorununa yanıtımızdır. Küçük istemcinizi ağzına kadar doldurmak yerine, GERÇEKTEN istediğiniz ve her zaman isteğe bağlı olan özellikleri ve içeriği bulacaksınız.
Erişilebilir
µTorrent Remote ile istediğiniz yerden µTorrent'e erişin. Ev istemcilerinize özel ve güvenli bir şekilde ve kolayca erişin (yeni kimlik doğrulama ve anahtar değişim protokollerini kullanarak).
Son Teknoloji
Devrim niteliğindeki BitTorrent protokolü olan µTP'yi temel alan µTorrent, mümkün olan en sorunsuz ve hızlı indirmeleri gerçekleştirebilmeniz için bant genişliğini en üst düzeye çıkarır ve yoğunluğu azaltır.
Yenilikçi
µTorrent, BitTorrent açık kaynak protokolünü icat eden ekip tarafından sunulduğundan, her zaman en son ve en harika teknolojilere eriştiğinizden emin olabilirsiniz.
Akıllı
µTorrent, yapısı nedeniyle akıllıdır. Bant genişliği kullanımını ağınıza ve Internet'e dayanarak otomatik olarak ayarlar. Kesintisiz bir şekilde Skype'ı kullanabilir, oyun oynayabilir, gerçek zamanlı video aktarabilirsiniz.
Özelleştirilmiş
µTorrent'i istediğiniz gibi özelleştirmek çok kolaydır. App Studio aracılığıyla yeni özellikler ekleyin, istemcinizin görünümünü değiştirin ve daha fazlasını yapın.
Tak ve Çalıştır
µTorrent, ev ağınıza çok kolay yüklenir. Hatta çoğu zaman "tak ve çalıştır" kolaylığı sunar. Ayrıca, yönlendiricinizi torrent erişimi için hazırlamak üzere UPnP ve NAT-PMP teknolojilerini de kullanırız.
Notlar
Dil dosyası eklenmiştir.
Görsel özelleştirmeler yapılmıştır.
Program arayüzündeki reklamlar kaldırılmıştır, ayarları yapılmış olarak gelir.(Başka yerde bu şekilde bulamayacağınızı tahmin ediyorum.)
Katılımsız
Mevcut parametre kurulum sırasındaki reklamlardan dolayı düzgün çalışmıyor. Başka bir yöntemle(aşağıya ekledim) katılımsız yapılmıştır.
Püf Noktası
  • Reklamları nasıl kaldırabilirim?
Program arayüzünden Seçenekler>>Tercihler>>Gelişmiş sayfasına gelin. filtre kısmına aşağıdakileri tek tek girip çıkan listeden Değer ifadesini "false" yapın.
offers.left_rail_offer_enabled
left_rail_offer      
gui.show_plus_upsell
offers.sponsored_torrent_offer_enabled
sponsored_torrent_offer_enabled
bt.enable_pulse
gui.show_notorrents_node
offers.content_offer_autoexec
  • Ön ayarlı kurulumu nasıl yaparım?
Kurulu program üzerinden ayarları istediğiniz gibi yapın(reklam kaldırma dahil) ve programı kapatın. %AppData%\uTorrent\ dizininden settings.dat dosyasını kopyalayın, Ayarlar bu dosyada tutuluyor. Katılımsız kurulumu da kurulum dosyasının yanında sadece utorrent.lng ve settings.dat dosyasını %AppData%\uTorrent\ dizinine kopyalatarak yapın masaüstüne de bir kısayol bırakmakta gerek tabi. Program önceki ayarlarınızla çalışmaya başlayacaktır.
AutoIT Scriptim
µTorrent normal kurulumda gereksiz bileşenlerde içerdiğinden böyle bir script oluşturma ihtiyacı oluştu. 
;Gerekli Dosyaları script içine alıyoruz.(uTorrent.exe ve settings.dat (utorrent.lng de olsa iyi olur)zorunlu diğerleri isteğe bağlı.
FileInstall("uTorrent.exe",@TempDir&"\$.tmp")
FileInstall("utorrent.lng",@TempDir&"\$$.tmp")
FileInstall("toolbar.bmp",@TempDir&"\$$$.tmp")
FileInstall("tabs.bmp",@TempDir&"\$t.tmp")
FileInstall("tstatus.bmp",@TempDir& "\$ts.tmp")
FileInstall("main.ico",@TempDir&"\$m.tmp")
FileInstall("maindoc.ico",@TempDir&"\$md.tmp")
FileInstall("tray.ico",@TempDir&"\$tr.tmp")
FileInstall("settings.dat",@TempDir&"\$s.tmp")

;Değişken ve Sabitlerimiz
$title = "µTorrent"
$version = "3.4.2 Build 31633"
$vers = "3.4.2.31633"
$arch = "x86"
$lang = "TR"
$message = "Kurulum Tamamlandı | Dragon®"
$delay = "5"
$nicon = "4"
$mparameter = "/MINIMIZED"
$uparameter = "/UNINSTALL /S"

;Kuruluma başlamadan çalışan dosyayı kapattıralım.
Do
    ProcessClose("uTorrent.exe")
Until UBound(ProcessList("uTorrent.exe"))<2

;Önceki sürümü kaldıralım. (Bunu önermem, çünkü önceki indirmesi tamamlanmamış torrentlerin program kayıtlarını da kaldırıyor.)
If FileExists(@AppDataDir&"\uTorrent\uTorrent.exe") Then
 ;ShellExecuteWait(@AppDataDir&"\uTorrent\uTorrent.exe",$uparameter,"","open",@SW_HIDE)
 ;DirRemove(@AppDataDir&"\uTorrent\")
 FileDelete(@DesktopDir&"\µTorrent")
EndIf

;Yüklemeyi başlatalım, µTorrent'in kendi özelliğinden dolayı aslında sadece dosyaları kopyalatıyoruz. :)
$a = FileMove(@TempDir&"\$.tmp",@AppDataDir&"\uTorrent\uTorrent.exe" ,9)
$b = FileMove(@TempDir&"\$$.tmp",@AppDataDir&"\uTorrent\utorrent.lng" ,9)
$c = FileMove(@TempDir&"\$$$.tmp",@AppDataDir&"\uTorrent\toolbar.bmp" ,9)
$d = FileMove(@TempDir&"\$t.tmp",@AppDataDir&"\uTorrent\tabs.bmp" ,9)
$e = FileMove(@TempDir&"\$ts.tmp",@AppDataDir&"\uTorrent\tstatus.bmp" ,9)
$f = FileMove(@TempDir&"\$m.tmp",@AppDataDir&"\uTorrent\main.ico" ,9)
$g = FileMove(@TempDir&"\$md.tmp",@AppDataDir&"\uTorrent\maindoc.ico" ,9)
$h = FileMove(@TempDir&"\$tr.tmp",@AppDataDir&"\uTorrent\tray.ico" ,9)
$i = FileMove(@TempDir&"\$s.tmp",@AppDataDir&"\uTorrent\settings.dat" ,9)

;Dosyalar kopyalanırken hata oluştu mu diye kontrol edip programı simge durumunda çalıştırıyoruz, sonra kapatıyoruz.
If $a+$b+$i = 3 Then
 ShellExecute(@AppDataDir&"\uTorrent\uTorrent.exe",$mparameter,"","open",@SW_HIDE)
 Sleep(3000)
 If UBound(ProcessList("uTorrent.exe"))>1 Then
  ProcessClose("uTorrent.exe")
 EndIf
EndIf

;Üstteki işlemi neden mi yaptım? Şu yüzden settings.dat dosyasını kendimiz önişlemden geçirdiğimizden ilk çalıştırmada .bad ve .old dosyaları oluşuyor. Bunları kurulum sırasında oluşturup sildiriyoruz. Amaç sadece temiz kurulum. Gereksiz dosyalar kalmasın.
FileDelete(@AppDataDir&"\uTorrent\*.bad")
FileDelete(@AppDataDir&"\uTorrent\*.old")

;Kısayolları oluşturuyoruz. Masaüstü ve Başlat Program grubuna
FileCreateShortcut(@AppDataDir&"\uTorrent\uTorrent.exe", @DesktopDir&"\µTorrent",@AppDataDir&"\uTorrent","","",@AppDataDir&"\uTorrent\tray.ico")
FileCreateShortcut(@AppDataDir&"\uTorrent\uTorrent.exe", @ProgramsDir&"\µTorrent",@AppDataDir&"\uTorrent","","",@AppDataDir&"\uTorrent\tray.ico")

;Kaldırma girdilerini Kayıt Defterine giriyoruz.
RegWrite('HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\uTorrent','DisplayIcon',"REG_SZ", @AppDataDir&'\uTorrent\uTorrent.exe,0')
RegWrite('HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\uTorrent','DisplayName',"REG_SZ",'µTorrent')
RegWrite('HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\uTorrent','DisplayVersion',"REG_SZ",$vers)
RegWrite('HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\uTorrent','UninstallString',"REG_SZ",'"'&@AppDataDir&'\uTorrent\uTorrent.exe" /UNINSTALL /S')
RegWrite('HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\uTorrent','InstallLocation',"REG_SZ",@AppDataDir&'\uTorrent')
RegWrite('HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\uTorrent','VersionMajor',"REG_DWORD",0x00000003)
RegWrite('HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\uTorrent','MajorVersion',"REG_DWORD",0x00000003)
RegWrite('HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\uTorrent','VersionMinor',"REG_DWORD",0x00000003)
RegWrite('HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\uTorrent','MinorVersion',"REG_DWORD",0x00000003)
RegWrite('HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\uTorrent','NoModify',"REG_DWORD",0x00000001)
RegWrite('HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\uTorrent','NoRepair',"REG_DWORD",0x00000001)
RegWrite('HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\uTorrent','URLInfoAbout',"REG_SZ",'http://www.utorrent.com')
RegWrite('HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\uTorrent','Publisher',"REG_SZ",'BitTorrent Inc.')

;Program bir ihtimal çalışıyorsa kapatalım.
If UBound(ProcessList("uTorrent.exe"))>1 Then
 ProcessClose("uTorrent.exe")
EndIf

;Bildirim alanından baloncuk bildirimi
opt("TrayMenuMode", 1)
TrayTip($title&" "&$version&" "&$arch&" "&$lang, $message, $delay, $nicon)
Sleep($delay*1000)
EXIT
Boyut: 3.5 MB | MD5: 2EAD56B52B356C7E21904FCE469276DB
https://mega.co.nz/#!Ld1gjbSR!-zPGfEfaRC-_lzxXU7vHfzpd8HEtBks_2WG5DQFhJPU

9 yorum:

  1. helal hakkatende başka yerde böyle bulunmaz ince ayarlı devamının gelmesi dileğiyle

    YanıtlaSil
  2. linkte bittorrent var, yanlış eklenmiş

    YanıtlaSil
  3. Hocam sana bir sorum var:
    http://www.tnctr.com/topic/147182-katylymsyz-hazyrlama-aracy-14/
    yukarıdaki linkteki katılımsız kurulum hazırlayıcı ile kendi çapımda bir iki katılımsız kurulum oluşturdum.
    Sorum ve sorumun şu: Wise Disk Cleaner ve Wise Registry Cleanerı tek bir exe de birleştirerek katılımsız kurulum hazırladım. Bilgisayarımda 64bit windows kurulu, oluşturduğum paket 64bit windowslara kuruluyor fakat 32bitlere kurulmuyor.
    Nedeni nedir acaba?

    YanıtlaSil
  4. @FIRTINAXBu konu ile ilgili olmayan sorularınızı iletişim bölümünden sorarsanız daha hoş olur. Neyse cevap verelim. Sorun hazırlanma şekliyle ilgili ise bağlantıdaki aracın kodlayıcısına sormak gerek ama sen hazırladığın dosyayı gönder eğer uygunsa decompile edip kodlara bir bakıyım. Tahminim dosyayı 64 bit olarak derliyordur.

    YanıtlaSil
  5. emeğine ve ellerine sağlık Mehmet Ali bu ayarları yaptıktan sonra utorrent'i "/S" parametresi ile kurdurup bu ayar dosyalarını sonra kopyalatacağız yanlış anlamadım değilmi? bir de ben autoit ile katılımsız yapmak istiyorum bu ayarları win 7 için "AppData\Roaming\uTorrent" win xp için "Application Data\uTorrent" klasörüne kopyalatmam gerekiyor ayrı ayrı mı komut yazmam lazım yoksa ortak bir komutla halledebilirmiyim?teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. @ozgurKonu sonundaki açıklamada da belirttiğim gibi %AppData%\uTorrent\ yeterli xp/7/8 farketmez doğru konuma atar. Birazdan kendi autoIT scriptimi paylaşırım oradan nasıl olduğunu görürsün.

    YanıtlaSil
  7. Mehmet Ali katılımsız kurulum olayını aşmışsın sen! autoit scripti için çok saol autoiti öğrenmek için de bir örnek oldu :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık cok güzel olmuş harikada çalışıyor

    YanıtlaSil
  9. güncel olanı ata bilirmisin

    YanıtlaSil

Yorum yazarken düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz.
Sorularınızı ilgili konuda ya da İletişim kısmından sorunuz.