29 Eylül 2013 Pazar

Google Chrome klasik "Yeni Sekme" sayfasına dönüş

Google Chrome son güncellemesiyle beraber bazı görsel değişikliklere gitti. Bunlardan biri de "Yeni Sekme" sayfasının yeniden tasarlanması oldu. Sayfada yer alan "Yeni kapatılan" çubuğunun devre dışı bırakılıp sayfada Arama ve sık ziyaret edilen sitelerin olduğu küçük kutucukların oluştuğunu fark etmişsinizdir. Yeni sürüm büyük bir arama çubuğu ve 8 adet sık ziyaret edilen site kutucuğu içeriyor. Bu değişikliği istemeyenler olabilir. Eski haline nasıl döneceğinizi anlatmaya başlayalım o zaman. Klasik yeni sekme sayfası bence daha kullanışlı. Çünkü arama işlemini zaten adres çubuğuna yazarak ta yapabiliyorduk. Üstelik sık ziyaret edilen sayfaları yerimlerimize eklemişizdir çoğunlukla. Daha iyi anlamanız için resimle gösterelim.
Eski Hali
Yeni Hali
Yeni halini beğenmediyseniz eskiye dönüş mümkün. Nasıl yapabilirim mi diyorsunız.
Adres satırına chrome://flags/#enable-instant-extended-api yazın ve onaylayın. Resimdeki gibi işaretli kısmı Devredışı olarak seçin.
Anında Arama Genişletilmiş API'sını etkinleştir Mac, Windows, Chrome OS
Anında Arama Genişletilmiş API'sını etkinleştirir. Bu API, varsayılan arama sağlayıcınızla daha gelişmiş bir entegrasyon, yenilenmiş bir Yeni Sekme Sayfası, çok amaçlı adres çubuğunda arama sorgusu terimlerinin ayrıştırılması, temiz bir çok amaçlı adres çubuğu açılır listesi ve siz çok amaçlı adres çubuğunda yazarken arama sonuçlarının anında önizlenmesi özelliklerini içerir. #enable-instant-extended-api
Şimdi ister değişiklik yaptıktan sonra altta çıkan Şimdi Yeniden Başlat butonuna tıklayın ister kendiniz kapatın. Yeniden açıldığında eski görünüme geri dönecek.
-----------------------------------------------------------
Bu yazı buradaki anlatımın tarafımca yapılan Türkçe özetidir.
Mesenger Windows Live Facebook Twitter MySpace E-Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarken düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz.
Sorularınızı ilgili konuda ya da İletişim kısmından sorunuz.